Setmana pre-Half


Molts triatletes al llegir la paraula “setmana PRE-….” Pensen de seguida en la càrrega de Carbohidrats(HC). 
Des d´aquest moment el seu únic objectiu és engullir HCH per parar un tren , alhora que redueixen també les intensitats d´entrenament.
D´aquesta manera màgica pensen carregar fins a extrems insospitats els dipòsits de HC, de manera que al dia D seran invencibles i podran ser finishers,  i tot i que les condicions siguin terribles hauran complert les expectatives tot i no cobrir els pronostics.

Jo sóc de l´opinió que si no ho has provat abans, no cal fer invents extranys just la setmana abans d´una prova.
Els HC s´emmagatzemen la múscul i al fetge en forma de glucògen. Cal remarcar que els dipòsits de glucògen no són ilimitats. Un cop plens, ja no s´omplen més , llavors  els HC que et prenguis de més seran enmagatzemats en forma de greix.
Per tant, com comencis a inflarte a HC gaires dies abans de la prova pot ser que a la linea de sortida et notis inflat i amb sensació de ser una bola. I segur que si et peses, no m´extranyaria que haguessis guanyat algun quilet.
Personalment , crec que el més intel·ligent és variar la proporció de HC i proteines en la nostra dieta, aumentant HC i reduint proteines. Amb 2 o 3 dies abans de la prova n´hi ha prou.
El total de calories ingerides s´ha d´adecuar al consum energètic que tinguem durant la setmana prèvia.
Durant la competició tots tenim els nostres recursos energètics, a part dels que et pugui  proporcionar l´organització. Jo prefereixo portar els meus.
Si prens gels, fes-ne una distribució estratègica, no cal prendres 10 gels per anar més ràpid. Si prens gels amb cafeina recorda que et tardarà de 20 a 30 minuts a arribar a la sang.
Personalment a la bici: 1 bidó de 750ml de 226ERS ENERGY DRINK i un bidó Aerodrink a l´acople amb molt poca aigua a l´inici i en tot cas ompliré als avituallaments.
 1 gel 226ERS amb 25 mg de cafeina per prendre al km 40, i 1 gel 226ERS sense cafeina, nomès de reserva.
A la bossa de la T1, hi tindré mig plàtan pelat, i un Afetrbite per si a alguna medusa despistada se l´hi acut queixalar-me.
A la bossa de la T2 hi tindré un gel de cada, nomès per si de cas, i la gorra de superfinisher imprescindible.
Per la cursa a peu 1 gel 226ERS amb 25 mg de cafeina per prendre al km 7 i  un gel 226ERS amb 50 mg de cafeina nomès de reserva. Durant els diferents avituallaments, agafaré i beure aigua.
He triat els gels 226ERS per la seva baixa quantitat en glucosa , evitant així els pics d´insulina. Aproximadament la  meitat de l´energia ve d´HC complexes: amilopectines i maltodextrines. Els gels també aporten sodi i potassi.
Si et cal ajuda en la dieta, consulta´ns a Farmàcia Besora:  cada dimarts comptem amb la visita de l´Ester: Dietista de NC Nutrition.

Ens veiem a l´arribada ;-)



0 comentaris:

Publicar un comentario

 
Impossible és Inimaginable. Una passió: l´Esport i la Salut. Aquesta combinació fa que ens agradi ajudarte a superar i compartir els teus reptes esportius. Hem començat a fer Triatló desde zero. Si t´ho proposes, tot és possible.



Què t´oferim ? Fisioteràpia i Rehabilitació Funcional // Electroteràpia : Ultrasó,Magnetoteràpia, TENS , Electroestimulació // Terapia Manual // Fisioteràpia Respiratoria // Fisioteràpia Esportiva // Fisioteràpia Domiciliaria // Nutrició



i evidentment poder formar part de possiblement el Club més petit del Món !!