II - Triatló Sailfish Berga

El resultat d´un triatló és una fórmula matemàtica secreta que té per objectiu fer en el mínim temps possible els 3 segments + les transicions . Que la fórmula sigui secreta té la seva gràcia, i cada any que passa espero i desitjo que la fórmula deixi de ser cada vegada menys secreta.
Crec que no és bó fer-se prediccions a priori sobre quin serà el resultat, perquè a la fórmula hi intervenen molts parametres.
Cert que ben aconsellat cada vegada hi haurà menys secrets.

Molt ambient triatlètic a Berga . Aquest any roda de premsa i pasta party ("festa dels pijames " = jo sempre dormo amb samarretes de finisher).
 Aquí és on molts triatletes comencen el seu festival particular i s´engalenen amb les seves millors gales : mitjes compressives , gorres , T-shirts varies. No vaig veure ningú que entrés amb la  cabra a la sala, però segur que algú en va estar temptat. Tot molt professional. Tot això forma part de la festa triatlètica i fa gràcia de veure.

El despertador sona a les 6:45. Tot i que ja ho tenim tot a boxes desde el dia abans, anem molt d´hora. La sortida és a les 10:00 , tot un luxe.

612 inscrits . El tema sortida, polèmic l´any passat , queda resolt sortint tots desde dins de l´aigua. Ja passem al segle XXI i tots correm amb xip: el sistema "challenge" de sortides múltiples per categories és el que em sembla ideal. Més cómode, menys cops , i menys congestió al circuit de bicicleta.

Natació molt ample i cómode. 3 rectes molt llargues que es fan llargues. SWIM  T1 En aquest sector en Dani Autet haurà marcat unes diferències importants.
Puc presumir d´una transició de 5minuts 28 segons, a l´abast de pocs triatletes. Mare de Déu com es pot ser tant gamarús.
Transició molt llarga i inici del circuit de bicicleta que tot i que conegut també es farà llarg.

Aquí farà presència el protagonista dels triatlons de mitja distància catalans: el drafting. Les normes del tot conegudes per tothom però sempre hi ha gent que se les passa pel forro.  Estic segur que amb el temps serem 100% legals. . La quantitat i la quantitat han de ser compatibles.Alhora de donar la culpa no ens etivoquem: és única i exclusiva dels triatletes    BIKE

Circuit de dues voltes , fent 84 kilometres. La meva bicicleta , sempre és discreta (236), però que sigui pitjor que la meva natació (199) ja comença a ser preocupant. Just a l´arribada de la T2 m´atrapa en Roger Ardevol, i entrem a boxes junts. T2 , em regalo 1 minut i 55 segons . Es veu que anem sobrats....

El circuit de correr serà dur, i fa molta calor. El circuit és semblant al primer any i hi ha alguna pujada que et toca els ous. Un total de 3 voltes. Primera volta pèssima, no trobant el ritme en cap moment. En roger se m´ha escapat i ni el veig.  Desde l´inici de la cursa a peu tinc molt presents les 3 C de l´Enric Rota. Calma , Control i Collons. Però la primera C ja l´havia gastat a la segona volta de bici, desesperat per els adelantaments massius que pateixo.

El primer pas per meta és espectacular. No arriba a Zarautz però si asembla molt. Amb la gran avantatge que aquí em coneix i m´anima molta gent.Ningú ho aprecia però porto la pell de gallina.

Punt d´inflexió a la cursa  a peu quan el gran mestre X.LL m´anima i em recomana que "allargui ". Reacció inmediata i posem fil a  l´agulla. Imprescindible els ànims de la rut pujol en els pitjors moments de la primera volta.

La 2ona i 3era volta espectaculars. RUN parcial 70 del run

El perquè de lo pèssima que va ser la primera volta és una de les incògnites de l´equació a resoldre. Seguirem practicant i tenim un altre examen el dia 30 de setembre al Half de Le Barcares.

Tema avituallaments : seria ideal que en els avituallaments estiguessin indicats "aigua " , "cocacola " i "isotònic". Ideal per fer l´existència als triatletes uqe podem anar cuits.

L´any que vé si les dates ho permeten tornem segur.



Eric Besora Molins         5:12:13  =  38:31 , 3:01:04 , 1:32:38
Dani Autet Gubieras       5:17:34  =  31:11 , 2:54:56 , 1:51:27
Roger Ardèvol Latorre   5:39:23 =  42:03  ,  2:57:05 ,  2:00:15

No perdem de vista que la majoria de nosaltres fem triatló com a hobbie. N´hi ha que van a pescar, i com més gros sigui el peix segur que més content estàs, però si un dia no pesques.... hi tornes un altre....

Salut , triatló i educació  #nhihacadaunqueflipes.....

D´altre banda , al triatló de Tossa de mar , l´adrià Brunet va fer podi sub-23 i una brillant 18ena posició de la general d´un total de 449 arribats. Un crack !!!



4 comentaris:

Ostres, llàstima no haver vist el 1/2 que et marques el 30 de Setembre. 79 euros... Ja ens explicaràs que tal, pq aquí ja ens estan començant a pendre el pel amb el preu (començant per Berga).
AH, i com a llebre no serveixes! ;)
I tranquil, la meva bici pitjor que la meva natació. També preocupant!!!

aquest cap de setmana no m´en van parlar gaire bé del de frança, però per 79 € val la pena provarho.

Tú no necessites una llebre, mínim un tren.... què esmorces?

Com a estudiant de matemàtiques dir-te que en les fórmules sovint hi ha una part imaginària (coneguda també com a complexa) que és la que amaga la part secreta!!!!
I en matemàtiques tenim les tres i's
(intuició+imaginació+intel·ligència)--- també aplicables al trialtó!!!!!
Vinga ..... el més important és acabar i tenir ganes de tornar-hi.... amb ixò no es supera ningú!!!

gràcies Josep Maria !!! Els teus consells sempre són savis !!!!

Ets el mestre !!!!

gràcies

Publicar un comentario

 
Impossible és Inimaginable. Una passió: l´Esport i la Salut. Aquesta combinació fa que ens agradi ajudarte a superar i compartir els teus reptes esportius. Hem començat a fer Triatló desde zero. Si t´ho proposes, tot és possible.



Què t´oferim ? Fisioteràpia i Rehabilitació Funcional // Electroteràpia : Ultrasó,Magnetoteràpia, TENS , Electroestimulació // Terapia Manual // Fisioteràpia Respiratoria // Fisioteràpia Esportiva // Fisioteràpia Domiciliaria // Nutrició



i evidentment poder formar part de possiblement el Club més petit del Món !!