Tendinitis del Tendó d´aquiles


El tendó d´Aquiles és el tendó comú que serveix per l´inserció en el calcàni de tres músculs: el sòli, el bessó intern i el bessó extern.
Aquest tendó té un punt dèbil: un tram entre dos i sis  centímetres per sobre el calcani, degut a una menor irrigació de la zona.

La funció principal d´aquest conjunt muscular i el tendó és la flexió plantar del peu i participar en la flexió del genoll. És un tendó molt potent que suporta en carrera forces de fins a  500 kilos. És per això que pot patir vàries lesions quan es modifiquen les condicions de contracció, l´eix de tracció o pateix un traumatisme per compressió directa en ple funcionament. 

Els  entrenaments no adequats o realitzats en superfícies dures poden provocar una tendinitis aquílea.

L´inflamació o lesió del tendó d´Aquiles també pot observar-se en la marxa i cursa cap amunt, en pendents pronunciades, degut al  continuo estirament del tendó, forzant els seus límits d´elasticitat.

Últimament s´aprecia  un augment exagerat d´aquesta  patologia entre els esportistes.

Es creu que una de las causes d´aquest augment, és la presència en el mercat de  gran varietat de calçat, que molts cops està disenyat per la millora del rendiment de l´esportista i no pel seu confort o la seva protección davant de les lesions. Creiem molt important disposar de varis parells de sabatilles, diferents, per entrenar i per competir.

El dolor és el principal símptoma. Inicialment, es manifiesta a primera hora del día, desapareix amb l´us de l´articulació i retorna amb  més intensitat desprès de l´actividad física. Amb el temps el dolor es fa constant. 


Proposta d´estiraments:



















Tot i així no estaria de més consultar amb un Fisioterapeuta Col·legiat. 


Adaptació extreta de www.siempreenplay.com

0 comentaris:

Publicar un comentario

 
Impossible és Inimaginable. Una passió: l´Esport i la Salut. Aquesta combinació fa que ens agradi ajudarte a superar i compartir els teus reptes esportius. Hem començat a fer Triatló desde zero. Si t´ho proposes, tot és possible.



Què t´oferim ? Fisioteràpia i Rehabilitació Funcional // Electroteràpia : Ultrasó,Magnetoteràpia, TENS , Electroestimulació // Terapia Manual // Fisioteràpia Respiratoria // Fisioteràpia Esportiva // Fisioteràpia Domiciliaria // Nutrició



i evidentment poder formar part de possiblement el Club més petit del Món !!